Bygg garderobe til barna

 

For de fleste barn finnes det fire antrekk til hver anledning, og dette gjelder spesielt uteklær. Dette er klær som ofte både er skitne og plasskrevende, og da er det greit å ha en egen plass til dem. Den beste løsningen er å bygge en garderobe til barnas klær, gjerne i dimensjoner som gjør det enklere for barna å både henge opp og hente frem sine egne klær. Det er viktig at de får være med på dette, slik at de føler mer ansvar for både klærne og at huset skal holdes i orden. Her får du noen tips til hvordan du skal bygge en barnetilpasset garderobe.

Planlegg alt før du setter i gang

Det er viktig å planlegge og skrive ned mål og så videre, spesielt dersom du skal skape en barnevennlig atmosfære i hele eller deler av garderoben. Det kan kanskje være nok å skape en egen del for barna, som Klikk.no viser så fint, slik at du slipper å forholde deg til barnehøyde på alt som du skal ha i garderoben selv. Det kan være lurt å planlegge godt med belysning, og ulike alternativer finner du på Buildor.no. Da snakker vi både spotlighter og takarmaturer, veggarmaturer og bordlamper, så uansett hvilken stil du går for, finner du det du trenger der, til gode priser. I tillegg trenger du materialer som skapdører og hyller, knagger og rekker for oppheng, og kanskje en skohylle – eller tre. Kurver kan man velge etter behov, det er praktisk for å samle opp store votter, luer og skjerf.

Bruk spreke farger

For å gjøre det klart for barn i alle aldre at du faktisk deler dette rommet med dem på deres vilkår, er det viktig å gjøre det barnevennlig. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å bruke friske farger på maling både på vegger, hyller og skap – og det blir mer moro for hele familien med en liten fargeeksplosjon i skapet! La barna være med å velge farger, men styr dem i retning av det du kan leve med uten å føle at du blir fargeblind av å åpne garderoben.