Finklær til de minste i familien

 

De fleste foreldre, i alle fall mange mødre, syns det er en stor glede å løpe rundt i butikker for å plukke ut det perfekte antrekket til den lille når festdagen nærmer seg. Enten det er jente eller gutt som skal kles opp, er utvalget rikt og nusselig, så det er bare å begrense seg, slik at man ikke bruker for mye penger.

Kjole til prinsessa?

For jenter er det et stort hav av muligheter, mer som oseaner. Her finnes det både søte kjoler, nusselige skjørt og ikke minst rosa og glitrende overdCute girl and her handsome boyfriendeler av alle typer. Og så er det alle de herlige kombinasjonene av tights og topper, da. Så da er det bare å bestemme seg for om man vil ha et helt antrekk, eller om man går for todelt antrekk, slik at man kan redusere søkefeltet noe. Og er jenta ei søt prinsesse, eller ei flott guttejente? Prinsessekjoler forbeholdes helst de som gjerne vil se ut som prinsesser, som elsker kjoler og å kle seg opp. La barna si noe, de også, i alle fall om hvilken stil de foretrekker. Da blir de også fornøyde med valget, og kler seg gladelig opp når dagen kommer.

Dress til prinsen?

For gutter er valget noe mer begrenset enn til jenter, naturlig nok. For små gutter gjelder det helst om man skal gå for en dress, eller kanskje dressbukse og skjorte uten jakke, eller casual festkledd med en pen dongeribukse og en flott genser eller skjorte til. Og så er det da også litt spørsmål på alder, og kanskje poden er stor nok til slips eller sløyfe? Noen velger også å kjøpe festdrakt eller bunad til sin lille, men for mange utgår dette, da barna vokser raskt ut av sine klær, og spesielt guttene vokser gjerne i rykk og napp.

Husk også fine sko

De bør passe til antrekket, selvfølgelig, så i noen tilfeller kan et par helt nye joggesko gjøre nytten, mens det i andre tilfeller blir behov for å kjøpe lakksko eller bunadsko. Igjen kan det være greit å holde fokus på at barna vokser raskt, så det er ikke mye vits i å legge for mye penger i skoene – da kan det være bedre å sjekke om noen har et ekstra par liggende, eller om du kan låne hos naboene.