Finn gode klær for barnehagebarn

 

I våre nordiske land heter det seg at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær – og det er faktisk slik. Å sende barna til barnehage med klær som ikke passer til været, blir et problem for barnet. Har de ikke klær som tåler værforholdene, må de være inne. Og hvor morsomt er det å være den eneste som sitter inne mens alle de andre er ute og har det gøy på huska, leker med våt sand og gjørme og ikke minst er sammen.

Ikke glem klærne under

Når man skal kle på et barn for å holde på varmen og holde seg tørr, er det viktig at man har bra klær i bunn, det vil si ull inn mot kroppen. Med skikkelig gode ullklær innerst unngår man den verste fienden: Nedkjøling. Ull transporterer ikke fukten videre inn mot kroppen, og holder på varmen selv om det blir vått. Sokker, trøye, hals og strLaughing children playing in snow storm on a school fieldømpebukse i ull vil hjelpe den lille til å ha det moro uten å bli kald og våt.

Varmende eller vannavvisende – eller begge?

Selv om barna er veldig aktive når de er ute i barnehage, blir det også noen aktiviteter som ikke øker kroppstemperaturen nok til at de holder varmen dersom det er vått eller kaldt. Da må man ha noe i likhet med en parkdress eller et sett som holder på varmen selv om stoffet kanskje er fuktig, eller om det blåser ute. Da må man ha en bra vannsøyle på klærne, i tillegg til at klærne gjerne skal se ok ut, også. Borte er tiden da stil må vike for funksjonalitet – i dag får barna begge. Selv de kraftige, forede parkdressene kommer i søte rosa og tøffe blå utgaver.

Fiffige ekstrafunksjoner

Det som er det beste med de moderne barneklærne, er dog ikke de kule designene de har å tilby – det er de ekstra funksjonene som er så bra. Her finner man både tapede lommer, avtakbare hetter, gode lommer, mulighet for forlengelse av armer og ben – i tillegg til sterke, gode reflekser. Og dette er bare noen av de nyeste funksjonene.