Foreldrerollen

Hva er det viktigste ved å være en forelder? Det finnes mange forskjellige måter man kan velge å være en forelder på. Selv om det er noen uenigheter så finnes det stort sett noen ting man kan ta med seg dersom man vil være en god forelder. Det viktigste er kanskje at du som forelder selv er lykkelig med livet. Man kan ikke legge unødvendig stress på barna mens de vokser opp fordi det kommer til å gi dem store problemer senere i livet. Det er også ganske viktig å bruke masse tid på barna sine, og det medfører selvfølgelig at man kanskje bør bruke mindre tid på hobbyer og jobbing.

Alt i livet handler jo om balanse, og det du må rett og slett finne en foreldrestil som passer deg, men det å ta en interesse i barna dine er veldig nødvendig for at deres utvikling skal være så effektiv som mulig. Dersom de er interesserte i fotball så må man trene med dem, prøve å lære dem så mye som mulig om sport, konkurranse og lagånd. Når halloween kommer rundt hjørnet så kan man handle inn et halloween kostyme som barna virkelig liker.

Det man ofte kan overse er hvordan livet går innover deg når du er gravid. Det er viktig å ta det med og stresse så lite som mulig, fordi dette kan faktisk påvirke barnets fysiologi. Man må spise sunt, og holde seg unna alkohol og narkotika. Dette er jo noe som de fleste vet fra før, men det er faktisk ikke alle som følger disse rådene.

For å lykkes med foreldrerollen så man huske en viktig ting, og det er at selv om barna er dine, så er du også enestående og unike mennesker som du skal oppdra. Det er derfor ditt ansvar at de lærer seg alle de leksene som de trenger for å kunne overleve og trives senere i livet. Dette innebærer at begge foreldrene bør være inkludert i barnets liv. Prøv også å huske på at barn tar innover seg informasjon på en helt annen måte enn voksne mennesker. Derfor er de mer utsatt for psykologiske skader når de er unge. Hjernen holder fortsatt på å forme seg i lang tid fremover, det er noen som hevder at hjernen først slutter å utvikle seg i 20-årene.

Husk at det å skape liv, det å oppdra et barn, er veldig hardt arbeid og man må virkelig være forberedt på det for å kunne gjøre det på den beste måten. Det er derimot slik at belønningen for det er enormt stor, og folk sier alltid at det er umulig å forstå kjærlighet før man får sitt første barn. Det er altså skummelt og vanskelig, men også ekstremt givende dersom man har det som trengs.