Julegavetips til barn

Julestria banker på dørene med alt den har å by på. Alt fra vask til baking til innkjøp og planlegging tar opp skjemaet, og som om det ikke var nok må man ofte hive seg rundt for å kjøpe både akebrett, ski og skøyter til barnehagelek og skoleturer i denne perioden hvis kulda virkelig setter inn.

Selv om teknologien tar opp mye av tiden vår, kan den også være veldig nyttig i denne tiden. Det finnes heldigvis massevis av informasjon om hvilke gaver som passer til barn i bestemte aldere. Enten man tråler gjennom Jollyroom for å hente inspirasjon, eller tar en titt på Babyverdens flotte innspill på hva man kan kjøpe til en liten baby, vil man absolutt være godt på vei etter man setter opp en liste ved hjelp av ting man finner på nett.

Ofte kan man derimot bli overveldet over alt som er i jungelen av produkter. Nedenfor finner du noen gode gavetips til barn i ulike aldre – som virkelig passer til alle!

Babyen

Det finnes utallige søte kosebamser og rangler som er tilpasset babylek. Men hvor mange av disse objektene trenger egentlig en baby? Styr unna de typiske gavene, og gi heller et gavekort med en trilletur eller annet babypass til de nybakte foreldrene: en ypperlig mulighet for å bli kjent med den lille, samt at foreldrene får seg en velfortjent pause!

Smårollingen

Skaperglede brygges fra småbarnsstadiet. Gi dem noe kjønnsnøytralt, kreativt som dem kan boltre seg med og glede seg over: enten det er fingermaling, perler, en prikk-til-prikk bok eller plastelina, det finnes noe innenfor form og farge for enhver småbarnsalder og ferdighetsnivå.

Skolebarnet

På dette stadiet har allerede en personlighet utviklet seg, og da kan det være lurt å lete etter noe man vet barnet er opptatt av, liker eller er flink til. Dersom du ikke vet hva barnet liker, er det likevel noen leker som sjeldent slår feil på mellomtrinnet: byggesett med Lego er derimot ofte populært, det samme kan et utforskende vitenskapssett eller noe kreativt hobbyutstyr være.

Ungdomsskolerebellen

Når ungdomsårene dukker opp, er det ofte veldig vanskelig å finne en passende gave. Likevel er det nokså garantert at enhver ungdom eier en smarttelefon, og at enhver ungdom er litt glemsk. En iphone er kanskje dyrt, men hva med en lader? På den måten har de alltid en strømkilde tilgjengelig når de er ute på farta, og kan la en lader alltid stå på plass i veggen ved senga hjemme. Vinn-vinn for både ungdommer og foreldrene – da kan nemlig foreldrene alltid få tak i dem!

Med alderstilpassede gaver under treet i år, blir feiringen garantert en suksess. Så får man bare holde seg fast mellom resten av julestria og prøve å skape magiske øyeblikk og hyggelig stemning i den nydelige førjulstiden. Det vil i hvert fall vi. God jul!